I det fynske folks tjeneste

Langeland mangler kommunaldirektører

Kun to år før de tre langelandske kommuner skal slås sammen, er samarbejdet kommet på glatis. Kun en af de tre kommunaldirektører fortsætter i jobbet efter marts næste år. - Det er ikke en smart situation, siger Sydlangelands kommunaldirektør, der som den eneste kommunaldirektør følger projektet til dørs.

-

Kun to år før de tre langelandske kommuner skal slås sammen, er samarbejdet kommet på glatis. Kun en af de tre kommunaldirektører fortsætter i jobbet efter marts næste år.

- Det er ikke en smart situation, siger Sydlangelands kommunaldirektør, der som den eneste kommunaldirektør følger projektet til dørs.

Farvel til to direktører

Tirsdag aften besluttede et flertal i Tranekær kommunalbestyrelse, at de ikke vil indgå en aftrædelsesordning, der sikrer, at kommunaldirektør Tove Lund fortsætter til udgangen af 2005. Dermed stopper hun i jobbet 1. marts.

Også Rudkøbing kommune mister sin nuværende kommunaldirektør pr. 1. februar. I stedet lejer kommunen chefkonsulent Poul Johansen fra H.C. Vestergård i Århus til at komme til Rudkøbing tre dage om ugen.

Tilbage er Sydlangelands kommunaldirektør Klaus Berthelsen.

Manglende kontinuitet

- Jeg har det dårligt med den situation, for det er ikke godt for kontinuiteten i arbejdet med at lægge de tre kommuner sammen. Vi havde ellers et godt samarbejde, siger Klaus Berthelsen til TV 2/Fyn.

Han går i øvrigt selv på pension 1. september 2006, men inden da har det kommende fælles byråd - nemlig sammenlægningsudvalget - ansat en ny kommunaldirektør til den nye langelandske kommune.

- Det har hele tiden været meningen, at vi skal have en ny kommunaldirektør, som skal hentes uden for de tre kommunale forvaltninger, siger Klaus Berthelsen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.