Langeland mangler kommunaldirektører

Kun to år før de tre langelandske kommuner skal slås sammen, er samarbejdet kommet på glatis. Kun en af de tre kommunaldirektører fortsætter i jobbet efter marts næste år. - Det er ikke en smart situation, siger Sydlangelands kommunaldirektør, der som den eneste kommunaldirektør følger projektet til dørs.

-

Kun to år før de tre langelandske kommuner skal slås sammen, er samarbejdet kommet på glatis. Kun en af de tre kommunaldirektører fortsætter i jobbet efter marts næste år.

- Det er ikke en smart situation, siger Sydlangelands kommunaldirektør, der som den eneste kommunaldirektør følger projektet til dørs.

Farvel til to direktører

Tirsdag aften besluttede et flertal i Tranekær kommunalbestyrelse, at de ikke vil indgå en aftrædelsesordning, der sikrer, at kommunaldirektør Tove Lund fortsætter til udgangen af 2005. Dermed stopper hun i jobbet 1. marts.

Også Rudkøbing kommune mister sin nuværende kommunaldirektør pr. 1. februar. I stedet lejer kommunen chefkonsulent Poul Johansen fra H.C. Vestergård i Århus til at komme til Rudkøbing tre dage om ugen.

Tilbage er Sydlangelands kommunaldirektør Klaus Berthelsen.

Manglende kontinuitet

- Jeg har det dårligt med den situation, for det er ikke godt for kontinuiteten i arbejdet med at lægge de tre kommuner sammen. Vi havde ellers et godt samarbejde, siger Klaus Berthelsen til TV 2/Fyn.

Han går i øvrigt selv på pension 1. september 2006, men inden da har det kommende fælles byråd - nemlig sammenlægningsudvalget - ansat en ny kommunaldirektør til den nye langelandske kommune.

- Det har hele tiden været meningen, at vi skal have en ny kommunaldirektør, som skal hentes uden for de tre kommunale forvaltninger, siger Klaus Berthelsen.

Oversigt

    Oversigt