Langeland satser på børnefamilier

Langeland satser nu på at blive et attraktivt sted for børnefamilier. Der skal nemlig tilflyttere til, ellers kan den nye kommune ikke give borgerne den service, de har krav på.

Langeland kan ikke overleve

Markerne ved Rudkøbing skal redde Langelands økonomi. Byens nuværende borgmester og den ny kommende borgmester for Langeland Kommune har store planer med markerne. De skal udstykkes til attraktive boligområder, hvis Langeland skal overleve på sigt.

- Hvis vi ikke foretager os noget, så er Langelands fremtid ret kortvarig. Fire til otte år, spår Knud Gether, der er kommende borgmester.

Den ny Langeland Kommune starter med røde tal på bundlinien - nemlig et underskud på 50 millioner kroner, som man beder indenrigsministeren om hjælp til. Men Langeland vil også gerne selv.

Utrygt at leve af tilskud

- Vi lever af tilskud og puljer. Det er meget utrygt at skulle søge puljer hele tiden, fordi man kan ikke udvikle, når man ikke på forhånd ved, hvad man har at gøre godt med, siger Knud Gether.

Langeland mangler børnefamilier med gode indtægter. Den ny motorvej gør det nemt at pendle, og derfor satser man på, at det kan trække fynboere til.

Oversigt

    Oversigt