I det fynske folks tjeneste

Langeland tilbyder baby-dagpleje

Man skal kravle, før man kan gå - men ikke før man kan komme i vuggestue. Langeland Kommune vil gøre sig mere erhvervsvenlig og derfor indfører kommunen nu pasningsgaranti for børn på kun 14 uger. Arkivfoto.

Man skal kravle, før man kan gå - men ikke før man kan komme i vuggestue. Langeland Kommune vil gøre sig mere erhvervsvenlig og derfor indfører kommunen nu pasningsgaranti for børn på kun 14 uger.

Borgmester Bjarne Nielsen mener, at den lavere grænse er mere erhvervsvenlig end den nuværende grænse, hvor børnene først tilbydes pasning når de er 26 uger gamle.

- Hvis der er nogle erhvervsdrivende, der gerne vil have børn, men ikke kan tillade sig at holde fri en hel barselsperiode, så skal de have muligheden for at få passet deres barn, siger Bjarne Nielsen til DR FYN.

SF på Langeland mener at tilbuddet er helt forfejlet og ikke tager hensyn til børnene. Beslutningen om at tilbyde pasning til børn på 14-uger kommer efter at et forældre par har henvendt sig til kommunen for at få en dagplejeplads til deres spædbarn.

Ved du noget? Så send os et tip