Asylcenter: Tilsynshold skal besøge Hundstrup

Den 24.-25. november besøger Ombudsmandens Børnekontor Langeland Kommunes asylcenter i Hundstrup i Vester Skerninge.

Et tilsynshold fra Ombudsmandens Børnekontor besøger i november Børnecenter Hundstrup, der drives af Langeland Kommune.

Langeland Kommune driver også Børnecenter Tullebølle på Langeland, hvor to kvindelige ansatte netop er blevet sigtet for seksuelle overgreb på asyldrenge.

Ombudsmanden erkender, at besøget på Børnecenter Hundstrup i Vester Skerninge nær Svendborg finder sted kort tid efter flere sager om overgreb på Langeland, men områdechef Susanne Veiga afviser, at besøget har nogen direkte forbindelse med disse sager.

- Besøg på et børneasylcenter har længe været på Børnekontorets plan for tilsynsbesøg i 2016. Når vi aflægger sådanne besøg, undersøger vi forholdsvis bredt, hvordan børnene og de unge har det. Men det er klart, at vi vil være ekstra opmærksomme på de problemer, der har været fremme i medierne, siger Susanne Veiga til Ritzau.

Susanne Veiga siger desuden til TV 2/FYN, at besøget i Hundstrup er planlagt allerede i foråret og Hundstrup og Langeland Kommune var på ønskelisten.

- Vi ville gerne besøge en operatør som havde flere børnecentre og som var kommunal. Og derfor faldt valget simpelthen på Langeland Kommune. Vi er et lille kontor og foretager kun stikprøver, så vi må vælge.

Børnekontoret foretager ifølge Susanne Veiga 12 besøg om året - fordelt ud over hele landet. Besøgene foregår på alle steder, hvor børn opholder sig. Også private steder.

Fokus på forholdet mellem børn og ansatte

Ombudsmandens Børnekontor vil under besøget på Hundstrup have fokus på forholdet mellem ansatte og børnene og de unge. Det vil have fokus på forholdet børnene og de unge imellem og personalet indbyrdes.

Der vil også blive kigget på magtanvendelse og andre indgreb og begrænsninger i børnenes og de unges rettigheder, undervisning, beskæftigelse og fritid og sundhedsmæssige forhold.

Under besøget vil børnekontoret tale med centrets børn og unge, centrets ledelse, udvalgte ansatte og sundhedsfagligt ansvarlige personer.

Med på tilsynet vil også være eksperter fra Institut for Menneskerettigheder og DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur.

Oversigt

    Oversigt