I det fynske folks tjeneste

Langeland vil have flere busser

Langeland har brug for ekstra økonomisk hjælp, hvis der forsat skal være en acceptabel busdrift, og derfor har kommunen nu sammen med Region Syddanmark henvendt sig til Folketinget, for at få flere midler til den lokale kollektive trafik.

- Den nuværende trafiklov tager ikke højde for, at Langeland og en række andre udkantskommuner i kraft af deres geografiske placering står med særlige problemer, og derfor er der behov for ekstra penge, siger Lasse Krull (Kons.), udvalgsformand i Regional Udvikling i Region Syddanmark.

Han tilføjer, at der er brug for hjælp udefra.

- Folketinget bør give en både nødvendig og kærkommen håndsrækning til en del af udkantsdanmark, fastslår Lasse Krull.

Han bakkes op af Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (Venstre):

- Hvis hele diskussionen om udkantsdanmark skal tages alvorlig, vil økonomisk støtte til den kollektive trafik være et godt sted at starte. Ellers affolkes området, siger han.

Løber ikke rundt

Siden 2007 har FynBus haft ansvaret for den offentlige buskørsel på Fyn og øerne. Passagerindtægterne kan ikke dække udgiften, og derfor træder regionen og kommunerne til med et tilskud. Det er de forpligtet til ifølge lovgivningen. Regionens forpligtelse er at finansiere de ruter, der forbinder de væsentligste rejsemål. På Langeland er det Rudkøbing og færgen i Spodsbjerg, hvilket kun er en meget lille del af det samlede langelandske område.