Langeland vil have grænse for asylansøgere

Antallet af asylansøgere på Langeland er ved at nå grænsen, mener flere lokalpolitikere. Mandag skal kommunalbestyrelsen drøfte, hvor mange asylansøgere øen kan huse.

Fornylig flyttede 60 asylansøgere ind på Hotel Rudkøbing Skudehavn og inden jul bliver det gamle plejehjem i Lohals hjemsted for 60 asylansøgere. Dermed kommer antallet af asylansøgere på Langeland op på 500.

Flere lokale politikere mener, at kommunen nu skal sige nej til flere asylansøgere.

- Vi skal passe på at vi ikke får ry som en ø for asylansøgere. Jeg mener, at grænsen er nået, og vi bør derfor få en kvoteordning, der sætter grænser for hvor mange asylansøgere vi skal kunne håndtere i kommunerne, siger viceborgmester Knud Gether fra Borgerlisten.

Borgmester Bjarne Nielsen mener ligeledes, at der skal være et maksimum for hvor mange asylansøgere Langeland skal tage imod. Han foreslår at grænsen bliver sat på 750, men det tal mener Dansk Folkeparti er alt for højt.

- Langeland er gennem årene blevet invaderet af både svenskerne, spanierne og tyskerne. Nu er der en asylinvasion i gang på vores ø, og det må vi have stoppet. Derfor skal vores drøftelse på kommunalbestyrelsesmødet være åben, så borgerne kan overvære debatten, siger Hans Erik Hansen, der er formand for Dansk Folkeparti på Langeland.

Hvis kommunalbestyrelsen godkender et nyt asylcenter i Lohals vil der blive afholdt et borgermøde om indflytningen i byen.

Oversigt

    Oversigt