Langeland vil udskyde ny aftale med Fynbus

Fynbus har krævet svar på, om Langeland Kommune vil oprette sit eget busselskab. Nu er svaret kommet.

I valgdebatten fra Langeland her på TV 2/Fyn tirsdag i sidste uge sagde SF og Socialdemokraterne, at de vil fyre Fynbus og oprette et selskab under kommunen, der selv står for bustrafikken på øen.

Det fik Fynbus til at reagere og sende et brev til kommunen. Selskabet ville have svar på, om det er den vej, kommunen ønsker at gå.

I brevet fra Fynbus til kommunen står der blandt andet: 

"Hvis Langeland Kommune ønsker mulighed for selv at udbyde lokalruterne, som skoleruter, skal Langeland Kommune snarest muligt træffe beslutning herom. FynBus har brug for en tilbagemelding senest den 14. november 2017"

Den korte frist fra Fynbus skyldes, at selskabet netop nu er i gang med kontraktforhandlinger med vognmænd for de kommende seks år, og hvis Langeland Kommune ønsker at afbryde samarbejdet med Fynbus, så skal de forhandlinger hurtigst muligt stoppes.

Ønsker at udskyde aftale

Kommunalbestyrelsen drøftede sagen mandag aften, og beslutningen blev at bede Fynbus om at forsøge at udskyde forhandlingerne med den aktuelle vognmand i et år.

Direktør ved Fynbus, Carsten Hyldborg, siger til TV 2/Fyn, at selskabet tager Langeland Kommunes beslutning til efterretning.

- Vi vil tage det med i forhandlingerne med den vognmand, der betjener Langeland. Men der er tale om en forhandling, så hvordan det ender, kan vi ikke sige mere om på nuværende tidspunkt, siger Carsten Hyldborg til TV 2/Fyn.

Aftalen med den vognmand, der i dag betjener Langeland, løber til 1. august 2018.

Se TV 2/Fyns debat om bustrafikken med Langelands spidskandidater herunder.  

På TV 2/Fyns debatmøde åbnede flere spidskandidater op for muligheden for at fyre Fynbus. 

 

Oversigt

    Oversigt