Langelands borgmester ærgerlig over Ærø-budget

Borgmester Bjarne Nielsen (V) fra Langeland kan godt forstå, at kollega Karsten Landro (K) fra Ærø og byrådet har truffet beslutningen om at flytte Marstalfærgen til Ærøskøbing, men det ærgrer ham.

Langelands borgmester Bjarne Nielsen (V) er ærgerlig over, at Marstal-Rudkøbing forbindelsen forsvinder, men han forstår godt, hvorfor Ærø handler som de gør.
Langelands borgmester Bjarne Nielsen (V) er ærgerlig over, at Marstal-Rudkøbing forbindelsen forsvinder, men han forstår godt, hvorfor Ærø handler som de gør.

- Det er vi selvfølgelig kede af på Langeland at miste en færgeforbindelse fra Langeland til Ærø, men det er jo en beslutning, Ærø har truffet i deres spareforlig om at flytte færgerne til Svendborg, så det kan vi jo ikke gøre så meget ved på Langeland, siger Bjarne Nielsen.

Marstalfærgen sejler mellem Marstal og Rudkøbing, men fra årsskiftet skal færgen i stedet afgå fra Ærøskøbing med kurs mod Svendborg.

Det kan betyde noget for handel og turisme på Langeland, frygter borgmesteren.

- Det kan vel betyde, at vi mister nogle handlende. Der er nogle der handler , og der er nogle, der går til læge og tandlæge herovre ved jeg. Og for turisterhvervet kan det også have en betydning, nu må vi jo se.

Forlig et spørgsmål om overlevelse

Ifølge Ærøs borgmester Karsten Landro er beslutningen truffet sammen med andre sparetiltag for at sikre, at Ærø overhovedet kan overleve som selvstændig kommune.

En øvelse, man desværre kender alt for godt på Langeland.

- Jeg har fuld forståelse for Ærøs beslutning. Jeg ved, de er lige så presset som vi er, og vi er også meget hårdt presset i øjeblikket, så jeg forstår deres beslutning, siger Bjarne Nielsen.

På Langeland er politikerne selv i gang med at lave en handlingsplan, i forsøget på at bevare sin selvstændighed som kommune.

Oversigt

    Oversigt