Langelands-færgen stødte på grund ud for Lolland

Den 96 meter lange færge mellem Langeland og Lolland stødte på grund, men kom fri ved egen kraft.

Langelandsfærgen mellem Spodsbjerg og Tårs på Lolland stødte på grund onsdag klokken 16 ud for Tårs.

Færgen kom knap to timer senere fri ved egen kraft og skal nu undersøges for skader, oplyser stabsvagten ved Søværnets Operative Kommando til Ritzau.

- Den kom fri af egen kraft kort før klokken 18, og den ligger nu i Tårs Havn, hvor den skal undersøges for skader, før Søfartsstyrelsen kan frigive den. Det er normal procedure, siger stabsvagten til Ritzau.

SOK meldte om tæt tåge i området onsdag, og det var også årsagen til grundstødningen, oplyser kommunikationsmedarbejder Anette Timmermann fra Rederiet Færgen.

- Færgen kom simpelthen uden for sejlrenden på grund af det tågede vejr i Langelandsbælt, der gør sigtbarheden umulig. Enten kommer færgen i drift igen ved egen hjælp eller ved øget vandstand, siger hun til fyens.dk.

Turen mellem Langeland og Lolland tager normalt 45 minutter. Færgesejladsen har dog været aflyst i flere timer onsdag aften, og de 25 passagerer får lidt at spise og en kop kaffe.

Færgeruten kan være et alternativ til turen over Storebæltsbroen, hvis man skal fra den ene del af det sydlige Danmark til den anden.

Ruten drives af rederiet Færgen, der overtog driften fra Scandlines i 2008.

Der har formentlig været færgefart mellem de to byer siden 1500-tallet. Dengang med en færgemand på henholdsvis Langeland og Lolland, hvor de hver især havde eneret på færgefart i den ene retning.

Oversigt

    Oversigt