Langelandsfestivalen på vej mod sit tredje overskud

Festivalsejer Allan K. Pedersen, der tjente 112 millioner kroner på at sælge FC Nordsjælland, kan nu også tjene penge på Langeland.

Meterologerne har varslet ustadigt og lumsk dansk sommervejr, når Langelandsfestivalen åbner dørene i weekenden.

Men hos festivalejer Allan K. Pedersen er der udsigt til at kunne  sole sig i tredje overskud i træk på Langeland.

Allan K. Pedersen, der i december solgte fodboldklubben FC Nordsjælland til e engelsk investor for et beløb, der ifølge 2015-regnskabet var på 112 millioner kroner, er dermed en af de få personer, der både har tjent penge på at investere i fodbold og i festivaldrift.

Det er der ikke mange, der kan prale med.

Ligesom Farum Boldklub var nødlidende, da Allan K. Pedersen kom til, var det også en festival i økonomiske laser, han overtog efter Troels Hersom på Langeland i 2006.

Den nye festivalejer havde regnet med et noget kortere tilløb for at få festivalen til at give overskud.

Indtil 2014 var der postet 15-20 millioner kroner i projektet.

Men i 2014 og 2015 har Langelandsfestivalen givet overskud.

Ikke prangende - men dog overskud.

2014 endte med et plus på 157.000 kroner, mens årets regnskab for 2015 gav et overskud på 445.000 kroner.

Selv om Allan Kim Pedersen, der er hans fulde navn, mest er kendt for sine meritter på Sjælland og som ejer af FC Nordsjælland, er han født og opvokset på en lille landejendom ved Veflinge.

Hans mor døde, inden han nåede konfirmationsalderen, og faderen kom til at stå alene med ham og to lidt yngre tvillingebrødre, har han fortalt i medierne.

Skolegangen foregik på Brenderup og Omegns Realskole, inden han fortsatte på gymnasiet i Middelfart.

Den fynskfødte forretningsmand, der er uddannet sergeant i Den kongelige Livgarde, hvor han var i syv år, blev senere forsikringsmand.

Siden begyndte han at investere bl.a. i den lille kagefabrik Egons Cakes, der siden kom i økonomisk uføre og blev overtaget af Bisca.

Investeringslysten fortsatte dog, og ud over en række ejendomsinvesteringer, ejer Allan K. Pedersen i dag blandt andet Intercool Food Technology, der opfører slagterianlæg, mejerianlæg, køle- og frysehuse og kødforældingsanlæg.

I det forløbne år har han tilkøbt  Fredrikshavn-firmaerne Sport Scandinavia og Utility Scandinavia,  der handler med tøj, sportsudstyr og tilbehør.

Allan K. Pedersen har dog også oplevet økonomisk modvind, bl.a. da han så sig nødsaget til at sælge bl.a. Langelandsfestivalen og FC Nordsjælland til et af sine egne selskaber.

Salget blev omstødt, fordi salgsprisen var sat alt for lavt.

Men den entreprenante fynbo er kommet ovenpå igen.

Hans holdingselskab AKP Group har i dag en egenkapital på 125 millioner kroner.

Årets overskud før skat var - godt hjulpet på vej af FC Nordsjælland salget - på 53 millioner kroner mod et underskud på 8 millioner kroner i 2014.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt