I det fynske folks tjeneste

Langeskov får IC-station

01:44

Snart er det slut med at se togene kører forbi i Langeskov

1 af 2

Togstationen i Langeskov bliver nu opgraderet til intercity-station, så togene mellem Odense og København kan stoppe i Langeskov.

Et bredt flertal i Folketinget har afsat 53 millioner kroner til ombygningen.

Aftalen betyder, at der én gang i timen vil være en afgang mellem Odense og København, der stopper ved Langeskov Station. Det vil forlænge rejsetiden med nogle minutter på de udvalgte afgange.

- Det er et stort ønske fra Østfyn og Kerteminde vi nu imødekommer. Den nye IC-station vil skabe yderligere erhvervsudvikling på Østfyn og skabe bedre pendlermuligheder, siger det fynske folketingsmedlem Lars Chr. Lilleholt(V).

Parterne bag aftalen om "bedre mobilitet" er enige om at afsætte i alt 53,1 millioner kroner til opgraderingen. Kerteminde Kommune skal stå for anlæg af fler parkeringspladser ved den ny station.

Bag aftalen står Venstre, De Konservative, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance.

Glæde på Østfyn

TV 2/FYN kunne fredag middag overbringe nyheden om opgraderingen af Langeskov Station til Kertemindes borgmester.

- Jeg er overrasket over at det gået så hurtigt, og superglad for at det bliver en realitet. Anlægsarbejdet kommer til at betyde meget for kommunen, og der er store perspektiver for erhvervslivet og bosætningspoltikken i den nye station på længere sigt, siger Sonja Rasmussen til TV 2/FYN.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.