Langeskov Park indviet: Millionbeløb er betalt af lokal erhvervsmand

Første etape af Langeskov Park blev indviet lørdag. Lokal erhvervsmand har givet fem millioner kroner til projektet, hvor omdrejningspunktet er et nyt motionscenter.

Langeskov har så sent som i sidste uge fejret, at byen får timedrift på togstationen, og lørdag kunne byens borgere endnu en gang juble – denne gang ved åbningen af Langeskov Park.

Borgmester Hans Luunbjerg (V) klippede snoren til første etape af projektet, hvor omdrejningspunktet er et nyt motionscenter. Pris: 10 millioner kroner.

- Vi har fået tre gange så meget plads og en masse nye maskiner. Hvis man kigger rundt, har vi fået nogle nye løbebånd, siger Jacob Bonde, der er formand for motionsafdelingen i Langeskov Idrætsforening.

Første etape er delvist finansieret af den lokale erhvervsmand Peter Hermansen, der har skabt sig en millionformue via et salg af sin virksomhed til Velux. Han har spyttet fem millioner kroner i projektets første etape.

- Vi trængte gevaldigt til et nyt motionscenter. Jeg synes ikke, at en by som Langeskov kunne være bekendt at have et lille og dårligt ventileret motionscenter, siger Peter Hermansen, der ikke vil afvise, at han kan finde på at give endnu flere penge til projektet i Langeskov.

Borgmester: Det får stor betydning

Med en permanent togstation og nye frihedsfaciliteter håber borgmester Hans Luunbjerg, at Langeskov bliver meget mere end bare et bump på vejen mellem Odense og det østlige Danmark.

- Kultur- og fritidslivet er noget af det, som folk kigger på, samtidig med at de kigger på, hvordan det er at komme nemt til og fra arbejde, så det får stor betydning for den bosætning, vi gerne vil have, siger Hans Luunbjerg.

Anden etape koster 30 millioner kroner og indeholder blandt andet et robotcenter til skolen, en nyt stort cafeteria, samt en multihal.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt