Langtidsledige får mødepligt

Langtidsledige i Nyborg og Middelfart skal som led i et nyt forsøg møde på det lokale jobcenter en gang om ugen.

Med krav om ugentlige møder på det lokale jobcenter indleder
beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) en kamp for at få de langtidsledige ind på arbejdsmarkedet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ministeriet offentliggør i dag en ny forsøgsordning ni steder i landet, hvor personer med mere end seks måneders lediggang bliver udsat for et såkaldt "intensivt kontaktforløb", der løber over et halvt år.

I alt drejer det sig om op til 2000 kontanthjælpsmodtagere, men hvis forsøget bliver en succes, kan det udrulles til resten af landet.

Der er afsat 12 millioner kroner til forsøget på jobcentrene i Århus, Thisted, Sønderborg, Nyborg, Næstved, Middelfart, Lolland, Høje Taastrup og Bornholm.

- Alle erfaringer viser, at når man gør noget for de ledige og de langvarigt ledige, hjælper det, siger Claus Hjort Frederiksen.

I 2005-2006 blev et lignende forsøg gennemført med succes over for nyledige, og for halvandet år siden blev desuden iværksat et forsøg med 56800 ledige, der igennem længere tid havde fået lov at passe sig selv. De seneste tal herfra viser, at 17 procent nu er i arbejde eller i uddannelse.

Oversigt

    Oversigt