I det fynske folks tjeneste

Lars Olsen forskelsbehandlede med vilje

Den tidligere OB-træner Lars Olsen indrømmer, at han gjorde forskel på visse spillere i truppen. Men det var bevidst og kun for at optimere præstationerne.

Peter Utaka og Eric Djemba-Djemba fik friere tøjler til træning og blev behandlet anderledes end de øvrige spillere i OB-truppen. Det erkender den fyrede OB-træner Lars Olsen, som understreger, at det var med vilje, at træningen var individuelt skruet sammen.

- Træningskulturen i OB har bestemt ikke været dårlig. Vi har haft gode
og dårlige dage på træningsbanen, men det har alle. Jeg erkender, at der
har været forskelsbehandling af Eric Djemba-Djemba og Peter Utaka, og
det har været helt bevidst fra min side, siger Lars Olsen til Tipsbladet.

Kort før fyringerne af Lars Olsen, assistenttræner Viggo Jensen og direktør Kim Brink klagede rutinerede Thomas Helveg over den manglende disciplin til træning, men Lars Olsen forsvarer sine lidt utraditionelle metoder.

- Jeg er som træner ansat til at skaffe resultater, og det gør jeg netop ved at behandle spillerne forskelligt. Nogen skal stryges med hårene, og andre skal have et spark bagi.

- Jeg så, hvordan jeg kunne få de bedste præstationer fra Djemba-Djemba og Utaka, som kommer fra en anden fodboldkultur. De har en anden tilgang til det og skal først og fremmest præstere om søndagen, siger Lars Olsen og tilføjer:

- De to var ofte vores stjerner om søndagen i kamp, men i mine øjne var
vores virkelige stjerner alle de andre, som accepterede
forskelsbehandlingen.

Torsdag spillede OB sin første kamp siden fyringerne, og det endte med et 1-2-nederlag ude til Getafe i Europa Leagues gruppespil.