I det fynske folks tjeneste

Lasse Norman sikrer bjergtrøjen i Schweiz efter udbrud

Den fynske cykelrytter var med i et udbrud på næstsidste etape i Schweiz Rundt, og han sikrede bjergtrøjen.

Lasse Norman Hansen arbejder sig tættere på podiet. Foto: Scanpix / Gian Ehrenzeller

Medmindre han styrter og udgår på den afsluttende enkeltstart, kommer fynske Lasse Norman Hansen til at blive hyldet på podiet søndag som den første danske vinder af bjergtrøjen i Schweiz Rundt.

Den danske cykelrytter, der erobrede trøjen på 2. etape og har kørt i den lige siden, forsvarede den endnu en gang på lørdagens 8. etape, der blev kørt i kuperet terræn.

Lasse Norman Hansen fra Aqua Blue Sport-holdet havde før den 100 kilometer lange etape, der blev kørt over otte omgange på en rundstrækning på 12,5 kilometer i Schaffhausen, et forspring på et point til Roompot-rytteren Nick van der Lijke.

Udbrud på fire
Det var derfor ikke overraskende, at både danskeren og hollænderen var med, da et udbrud på fire ryttere hurtigt blev etableret på etapen.

Lasse Norman Hansen, der sidste år vandt to bronzemedaljer på bane ved OL i Rio, udnyttede sine tempokvaliteter til at udbygge føringen i bjergkonkurrencen i de indlagte spurter. Det skete med sejre i bjergspurterne på de syv første omgange, alle i øvrigt foran Nick van der Lijke.

Sikrede forspring
Allerede undervejs på etapen stod det derfor klart, at Lasse Norman Hansen havde oparbejdet et så stort forspring i kampen om bjergpointene, at Nick van der Lijke ikke længere kunne indhente ham.

Danskeren har 54 point, mens hollænderen må nøjes med 46 point.

Læs også Lasse Norman: - Jeg lover at miste bjergtrøjen fredag

Lasse Norman Hansen grundlagde sin føring i bjergkonkurrencen, da han var med i lange udbrud på både 2. og 3. etape. I det samlede klassement har danskeren ikke spillet en rolle. Han lå således nummer 133 før lørdagens etape.

Udbruddet med Lasse Norman Hansen blev indhentet af feltet med favoritterne, da der resterede cirka 13 kilometer af 8. etape. Den blev vundet overbevisende af slovakken Peter Sagan fra Bora-Hansgrohe-holdet.

I den samlede stilling fører slovenske Simon Spilak (Katusha) fortsat. Schweiz Rundt slutter søndag med en enkeltstart på 28,6 kilometer.