Lasse og Mathildes livshistorie i ny bog

De er verdensberømte, i hvert fald her på Fyn - Lasse Helner og Mathilde Bondo. Eller som vi bedst kender dem: Bare Lasse og Mathilde.

Nu udkommer den her bog om det fynske sangerpar. Den har fået titlen Lidt hippie er man vel altid.

Men er Lasse og Mathilde nu så kendte som vi går og tror? Vores kulturredaktion har set på sagen.

Skrevet af kulturjournalist

Boge er skrevet af Elisabeth Saugmann, der er kulturjournalist og arbejder hos North Media.

Hun har tidligere arbejdet hos DR, Berlingske Media og Jyllands-Posten.

Hun har desuden redigeret Musikkens førstedamer fra 1992 og bidraget til bøger om operasangeren Aage Haugland og cykelrytteren Jesper Skibby.

Uddrag af bogen

Lasse har sat Tove Ditlevsens digtsamling Pigesind i musik, og Mathilde skal synge den for digteren. Det er en slags eksamen. Det er hende, de venter på. Et nej fra hende vil ødelægge det hele. Efter intens venten er det nu! Der sukkes lettet og diskret, da en af tidens mest omstridte og berømte digtere, Tove Ditlevsen, gør sin entre iført elegant spadseredragt, nonchalant bredskygget sommerhat og mørke solbriller. Man kunne faktisk lugte, at hun var på vej, for i den ene hånd har hun en tændt cigaret i et langt ravrør. Tove Ditlevsen er kendt for at være en svimmel dame med et lavt kogepunkt. Og uden så meget som at hilse på de to unge musikalske fynboer siger hun til dem: "I skal lige være klar over, at jeg ikke kan fordrage musik!"

Oversigt

    Oversigt