I det fynske folks tjeneste

Lav lyd kostede for Kings of Leon

Lavt lydniveau i starten af koncerten kostede lidt point for familiebandet. Men Kings of Leon kom tilbage og leverede en flot præstation.

Klokken 23.05 fredag aften indtog Kings of Leon Rød Scene i Tusindårsskoven. Og med de meget kendte numre "Sex on fire" og "Use Somebody" var der lagt op til sydstatsrock fra en af fredagens helt store navne - ja, hvis ikke det største. 

Men det Nashville-baserede familieband med brødrene Caleb, Nathan og Jared Followill samt deres fætter Matthew Followill fik ikke helt gang i festen fra starten af. 

Og ifølge anmeldere skyldes det lydniveauet. 

- Det er ALT for lavt taget i betragtning, at det er en udendørs rockkoncert med plus 20.000 tilskuere. Det passer slet ikke til potent sydstatsrock, selv om det klæder den poetiske "Manhattan", som forsanger Caleb Followill synger med herlig indlevelse, skriver Fyens Stiftstidende. 

GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt er enig: 

- Lyden i åbningsnummeret ”Over” er påfaldende lav, og instrumenterne roder sammen, og selvom Caleb Followills karakteristiske både rå og klagende vokal ligger ret langt fremme i lydbilledet, er det svært at høre, hvad han synger, skriver Ole Rosenstand Svidt i anmeldelsen "Lige lovlig lavmælte løvekonger". 

Men de to anmeldere er enige om, at det blev bedre. Da det første af de to mega-hit "Use Somebody" blev spillet, kvitterede publikum med det samme ved at hæve det lydniveau, som manglede fra starten.

Det hævede lydniveau fra publikums side smittede tilsyneladende af på bandet. 

- Genhøret med "Molly's Chamber" er rasende godt, da der ENDELIG er bund i bassen. Den sexede basrundgang og det herligt skødesløst sungne omkvæd er tiltrængt, skriver Simon Staun fra Fyens Stiftstidende. 

Både Fyens Stiftstidende og GAFFA giver rockbandet fire stjerner for deres optræden på Tinderbox.