Lavtgående fly over Odense

Lørdag aften genlyder luften over Odense af masser af flystøj. Det er ikke en luftkrig, der er brudt ud, men i stedet en kamp mod klimaforandringerne.

Det lille Cesna 402B fly starter indflyvningen over Odense klokken 22 lørdag aften. I bunden af flyet er installeret et termografisk kamera, som skal fotografere alle byens tage.

- Vi skal finde de huse der slipper meget varme løs. Det er en del af vores klima- og miljøplan, og på denne måde kan vi også inddrage borgerne i kampen, siger rådmand Jan Boye(K).

Termafotograferingen afslører med farver, hvor varmeudslippet er størst. Jo rødere farve et bygning har, jo større varmeudslip. Odense Kommune håber på den måde at kunne hjælpe husejerne i Odense med at mindske varmeudslippet.

- Vi håber, at vi kan tilbyde husejere med stort varmeudslip, at de kan få isoleret deres hus uden at de skal have penge op af lommen. I stedet skal håndværkerregningen betales over varmeregningen, siger Jan Boye.

Termofotgraferingen bliver gennemført af et københavnsk firma. Cesna-flyet er et specielt tysk fly som er hyret til opgaven. Selve overflyvningen af Odense vil foregå i 500 meters højde og ventes at være slut i løbet af søndagen.

Oversigt

    Oversigt