Le Klint har lampe-succes men underskud

Le Klint har design- og salgssucces med de nye kreationer Swirl og Carronade, men omkostningerne har overhalet indtægterne. Underskud på 1,7 millioner før skat.

En af landets mest kendte lampevirksomheder, Le Klint i Odense, har stor succes med sine nye kreationer Swirl og Carronade.

Alligevel endte regnskabsåret 2015/16 med et underskud før skat på 1,7 millioner kroner - knap tre millioner dårligere end året i forvejen.

Resultatet afspejler et fald i bruttofortjenesten.

Rent økonomisk er der dog ikke nogen ko på isen hos den odenseanske lampeproducent.

Årets underskud er faktisk tegn på, at man i øjeblikket bruger penge på investeringer, der skal give indtjening i de kommende år.

Le Klint har styrket sin salgafdeling - og det koster. Ligeledes er produktionsomkostningerne steget.

Ledelsen kalder resultatet for utilfredsstillende, men understreger samtidig, at både det danske marked, Japan og andre nøgleeksportmarkeder udvikler sig positivt.

Le Klint har ligeledes foretaget investeringer i en række tysktalende lande, der udvikler sig positivt.

Lampe-virksomhedens strategi er fortsat, at udvikle flere nye, moderne designs til det danske og internationale marked, og man venter stigende salg i det nye regnskabsår.

Selskabet har en egenkapital på knap 30 millioner kroner - og er yderst økonomisk velpolstret med en soliditetsgrad på 81 procent.

 
 

 

Oversigt

    Oversigt