Lederfyring gav underskud hos Museum Vestfyn

Museum Vestfyn kom ud af 2013 med et underskud på 540.000 kr. Det er fyringen af den tidligere museumsleder, Sven Rask, der kostede dyrt.

Torsdag bliver Museum Vestfyns årsregnskab for 2013 fremlagt for Assens Kommunes kulturudvalg.

Et årsregnskab, der viser et underskud på 540.000 kroner. Det er specielt fyringen af den tidligere museumsleder, Sven Rask, der er udslagsgivende.

- Det er skiftet på lederposten, der gør, at Museum Vestfyn i 2013 kom ud med røde tal. Hvis man ser bort fra de omkostninger, der var i forbindelse med lederskiftet, så er regnskabet ok, siger Ena Nørgaard (K), der er både er formand for Kultur- og fritidsudvalget i Assens Kommune og formand for Museum Vestfyns bestyrelse.

Dermed har det kostet Museum Vestfyn mere end en halv million kroner at komme af med den tidligere museumsleder.

I efteråret blev der indsat en såkaldt forandringsbestyrelse hos Museum Vestfyn, og det var denne bestyrelse, der i december afsatte den daværende leder Sven Rask.

I årsberetningen står der:

"Det negative driftsresultat opstod blandt andet som følge af fratrædelsesaftalen med museumslederen."

Kæmper for at komme på rette kurs

I 2011 fik Museum Vestfyn massiv kritik fra Kulturstyrelsen, og igen i foråret 2013 var der kritik fra styrelsen. Det var også derfor, at man fra kommunens side valgte at indsætte en forandringsbestyrelse i efteråret 2013.

I øjeblikket arbejder museet for at bevare sin status som statsanerkendt museum - og dermed også den meget vigtige kulturstøtte.

- Vi arbejder hårdt på at finde den rette struktur, som museet skal have i fremtiden. For vi skal have museet på ret kurs igen, og det er det vi er i gang med lige nu, siger Ena Nørgaard.

1. april blev Johan Møhlenfeldt Jensen udnævnt som ny museumsleder, og han kan glæde sig over, at Museum Vestfyn i 2013 oplevede en lille fremgang i besøgende i forhold til 2012.

I 2013 var 5.387 besøgende mod 5.279 i 2012 - altså fremgang på 108 besøgende.

Museum Vestfyn dækker over Ernsts Samlinger, Mands Samling, Willemoesgården, Toldbodhus og Vestfyns Hjemstavnsgård...

Oversigt

    Oversigt