Ledige akademikere: Jobmesse gør en forskel

Nyt tiltag skal bringe flere akademikere i job. Siden sidste år er ledigheden blandt de fynske akademikere steget med 15 procent.

29-årige Mirfet Malagic er ingeniør. Og han ved alt om, hvordan det føles at gå direkte ud i ledighed efter studiet.

- En ting er jo at være færdig med sin uddannelse. Men der hvor man begynder at bidrage til samfundet er jo, når man får et job. Og springet fra studie til job er stort. Der var jeg slet ikke forberedt godt nok, siger Mirfet Malagic.

I dag er den unge ingeniør i arbejde.

Men det er der stadig mange, som ikke er.

quote  Bare i Odense Kommune står 954 akademikere lige nu uden job. Af dem er 518 nyuddannede.

Fra artiklen.

For mens ledigheden i industrien og byggefagene falder støt på Fyn, så forholder det sig lige omvendt med akademikerne.

Siden sidste år er ledigheden blandt fynske akademikere steget med 15 procent. Det viser tal fra det regionale arbejdsmarkedsråd.

Og det er især de nyuddannede akademikere - dimmittenderne - som ryger ud i ledighed. Bare i Odense Kommune står 954 akademikere lige nu uden job. Af dem er 518 nyuddannede.

Nyt tiltag til ledige akademikere

Men nu er der hjælpe at hente.

Odense Kommune har i samarbejde med Syddansk Universitet stablet tiltaget Academic Partnership på benene.

Tiltaget går grundlæggende ud på at forbinde dimmittenderne med deres kommende arbejdspladser - de fynske virksomheder.

- Odense er jo en af landets store universitetsbyer, så der er jo ikke noget at sige til, at der på nogle tider af året kommer rigtig mange nye akademikere ud. Men for manges vedkommende betyder det også en periode med ledighed. Og det er det, vi prøver at sætte ind over for, siger Carina Vistisen, virksomhedskonsulent hos Academic Partnership.

De ledige nyuddannede akademikere bliver også trænet i at sælge sig selv over for arbejdsgiverne.

Det blev en gruppe mandag, da Academic Partnership holdt bootcamp for en gruppe nyuddannede ledige som forberedelse til dette års jobmesse Fyn.

- Jeg er helt klart blevet klædt bedre på til jobmessen. Jeg havde faktisk ikke rigtig nogen plan, siger Signe Andreasen.

Hun er lige blevet færdig og har læst religionspsykologi og historie. 

Gå ud og vis dig selv

Samme melding kommer fra Stefanie Nana Nielsen, som har læst international virksomhedskommunikation.

quote Odense er jo en af landets store universitetsbyer, så der er jo ikke noget at sige til, at der på nogle tider af året kommer rigtig mange nye akademikere ud. Men for manges vedkommende betyder det også en periode med ledighed. Og det er det, vi prøver at sætte ind over for.

Carina Vistisen, virksomhedskonsulent, Academic Partnership.

- Jeg har fået nogle gode ideer til forberedelser, jeg skal hjem og gøre mig. Jeg skal i hvert fald hjem og have researchet nogle virksomheder. Og så skal jeg have nogle CV'er klar, så jeg er forberedt.

Ifølge Mirfet Malagic - ingeniøren, der allerede er i arbejde - er det vigtigt med hjælp.

Han gik selv ledig en håndfuld måneder, indtil han fik hjælp fra forløberen til Academic Partnership. Et projekt, som blandt andre Udvikling Fyn stod bag.

Her blev han introduceret til sin nuværende arbejdsplads, Fiberline i Middelfart. Og det var det skub, der skulle til. I første omgang blev det til et praktikforløb. I dag er Mirfet Malagic fastansat ingeniør i virksomheden.

Skal han komme med et godt råd til de ledige akademikere, så er det at gå i kødet på arbejdsgiverne:

- De skal søge kontakt. Det er ikke nok bare at sidde bag computeren og skrive ansøgning på ansøgning. Man skal ud og møde arbejdsgiverne, siger Mirfet Malagic.

 

Oversigt

    Oversigt