Ledige håndværkere skal være sosu'er

Ledige håndværkere kan omskoles til sosu-assistenter. Det mener ligestillingsminister Manu Sareen. Men forslaget får en hård medfart på Lindøværftet.

Udmeldingen er klar efter Manu Sareen (B) i dag er kommet med forslaget om, at ledige håndværkere skal omskoles til sosu-assistenter.

- Jeg synes, det er en hån mod mænd og mod håndværkere, og det er også en hån mod sosu-assistenter, siger fællestillidsrepræsentant Per Andersen fra Lindøværftet.

Ifølge Manu Sareen viser erfaringer fra norden, at der er muligt at omskole mænd til at tage traditionelle kvindefag.

Men på Lindø værftet er de fyrede medarbejdere ikke postive overfor at skulle arbejde som sosu-assistenter.

- Det ville jeg ikke have det ret godt med. Det kunne jeg ikke tænke mig, og det ville ikke være noget for mig, siger Knud Christian Jensen, fyret rørlægger fra Lindø.

Manu Sareen mener, at Lindøarbejderne skal være åbne overfor det nye forslag.

- Jeg kan godt forstå, at det er svært fordi der er nogle forventninger fra alle - og måske også fra ens venner og ens kollegaer - hvad er det, der er et mandefag, og hvad er det, der er et kvindefag.

Men den køber Lindøarbejderne ikke. De tror ikke på, at flere varme hænder er vejen ud af krisen.

- Hvor mange sosu-assistenter kan vi være? Kan vi være halvanden million eller hvad? Altså udgangspunktet er, at vi skal have det her samfund til at fungere med noget vækst og vi skal sælge nogle varer, siger Per Andersen.

Oversigt

    Oversigt