I det fynske folks tjeneste

Ledige skal i arbejde gennem anlægsprojekt i Vollsmose

Odense Kommune, boligorganisationerne i Vollsmose, Byg til Vækst og Vollsmose Sekretariatet lavede onsdag eftermiddag en aftale om, at den forestående byudvikling i Vollsmose skal bringe ledige tættere på arbejdsmarkedet.

Onsdag eftermiddag indgik Odense Kommune, boligorganisationerne i Vollsmose og Byg til Vækst en aftale, der skal få ledige fra bydelen i arbejde. Foto: Malte Kristiansen, Scanpix

Boligorganisationerne i Vollsmose, Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB), Odense Kommune, Byg til Vækst, erhvervsuddannelserne og Vollsmose Sekretariatet skrev onsdag eftermiddag under på en samarbejdsaftale, der skal være med til at få ledige i uddannelse og beskæftigelse inden for byggefagene gennem praktik- og lærepladsforløb i de enkelte virksomheder.

Det sker i forbindelse med gennemførelsen af infrastrukturplanen ’Fremtidens Vollsmose’, der med nye veje og stier skal understøtte udviklingen af Vollsmose fra at være et lukket boligområde til at blive en bidragende bydel i Odense. 

Der skal spilles på flere strenge
Jens Pilholm, direktør for Civica og formand i Vollsmose Sekretariatet, ser frem til, at det forestående anlægsarbejde i Vollsmose kommer lokal arbejdskraft til gode.  

Læs også Byg Til Vækst får unge i arbejde

- Med denne aftale er vi med til at sikre arbejdskraft til anlægsarbejdet i Vollsmose, men vi arbejder også ind i en målsætning om at få flere af bydelens beboere i uddannelse og arbejde, siger Jens Pilholm og understreger, at der skal spilles på flere strenge, hvis Vollsmose skal udvikle sig fra at være en belastende bydel til at blive en bidragende bydel i Odense.

- Hvis vi vil skabe de mest effektive forandringer i et boligområde som Vollsmose, handler det både om at skabe sociale bånd og bygge fysiske forbindelser til det omkringliggende samfund, siger han.

Vigtigt signal
Odenses borgmester, Peter Rahbek Juel (S), var også tilstede til arrangementet i Vollsmose Sekretariatet. Han glæder sig ligeledes over det fokus på lokal arbejdskraft, som følger med Byg til Vækst-aftalen.

- Vi sender et vigtigt signal med den her aftale. Når vi nu bygger og udvikler i Vollsmose, så kommer det de ledige i området til gode. Det skaber arbejdspladser for de lokale, siger Peter Rahbek Juel og understreger, at det betyder ekstra meget for et boligområde som Vollsmose, hvor ledigheden er høj og uddannelsesniveauet lavt.

Det nytter
Christian Probst en af de unge, som har haft gavn af Byg til Vækst. Han har nu været hos tømrervirksomheden Guldfeldt i to år, og i år 2020 er han færdiguddannet tømrer.

- Jeg sendte en ansøgning til Byg til Vækst, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg ville. Jeg havde prøvet at tage en uddannelse som murer, men kunne ikke få en læreplads. Jeg fik svar på min ansøgning fem minutter senere og blev bedt om at komme til samtale. Efterfølgende startede jeg i prøvepraktik i fire uger, og derefter blev jeg ansat som voksenlærling, fortæller Christian Probst og konkluderer:

- Byg til Vækst har gjort rigtig meget for mig. De har støttet mig hele vejen.

Fakta om Byg til Vækst

Byg til Vækst er en netværksforening bestående af arbejdstagerne og arbejdsgiverne inden for bygge- og anlægsbranchen på Fyn samt af de fynske jobcentre og de uddannelsessteder, der beskæftiger sig med branchen. Foreningen er sat i verden for at sikre, at Fyn har en arbejdsstyrke, der kan matche fremtidens store fynske anlægsprojekter, og at så mange som muligt løftes fra ledighed og over i beskæftigelse i byggebranchen.