Legat til kræftforsker

Professor Jan Mollenhauer, Syddansk Universitet, har modtaget et legat på 300.000 til at forske i gener, som kan være skyld i blandt andet brystkræft.

Jan Mollenhauer arbejder med at identificere menneskelige gener, som enten hæmmer eller fremmer udviklingen af især brystkræft.

En række af disse gener er allerede identificeret, men de udgør kun en lille del af den genetiske risiko for at udvikle brystkræft.

De 300.000 kr. fra Ingeborg og Leo Dannins Fond skal bruges til at finde et af de såkaldte skjulte gener, som menes at være årsag til brystkræft og Crohns sygdom.

40-årige Jan Mollenhauer er Professor ved Medicinsk Biologisk Center ved Institut for Medicinsk Biologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

Han forsker primært i at udvikle metoder til behandling af kræft. Bla. er han begyndt at udvikle genteknologier som skal føre til at kræftsygdomme kan behandles medicinsk.

Han er uddannet ved universitetet i Køln. Han har siden arbejdet på Det Tyske Cancerforskningscenter i Heidelberg, men kom til SDU i 2008.

Oversigt

    Oversigt