Legendarisk racerløb får hovedrolle i fynsk bilsamling

Le Mans hyldes med nybygningen ”Pitlane” i Strøjer Samlingen på Vestfyn.

Racerbiler i flere aldre og afskygninger kommer til at larme, når en nybygning til Strøjer Samlingen bliver indviet torsdag. Det sørger samlingens grundlægger og drivkraft Jørgen Strøjer Hansen for.

- Vi starter nogle af bilerne op. Det kommer til at lyde rigtig godt, lover Jørgen Strøjer Hansen, der startede samlingen for over 40 år siden, og som købte sin første bil som teenager for over 50 år siden. 

Forrest står Jens Winther Seniors Le Mans-bil, en BMW URD, der bliver en del af den ny Le Mans-udstilling i Pitlane i Strøjer Samlingen
Forrest står Jens Winther Seniors Le Mans-bil, en BMW URD, der bliver en del af den ny Le Mans-udstilling i Pitlane i Strøjer Samlingen

- Le Mans-løbet i Frankrig er noget helt specielt. Det hylder vi nu med en tilbygning der får navnet ”Pitlane”. Min kone, sønner og jeg har været nede og følge løbet, og det er bare en stor oplevelse. Nu har vi nogle af Le Mans-racerbilerne samlet. Blandt andre Jens Winthers Seniors BMW URD. Dem kan man se i udstillingen, fortæller den bilglade erhvervsmand, der grundlagde bilsamlingen via indtægterne fra Strøjer Tegl A/S. Et firma der i dag drives af en administrerende direktør. Noget der giver Jørgen Strøjer Hansen muligheden for at koncentrere sig om bilerne.

- Nu går jeg og fejer ved bilerne og viser gæster rundt, griner han.

Og gæster kommer der mange af i bygningerne, der ligger et par kilometer fra landevejen mellem Glamsbjerg og Assens. Faktisk over 15.000 de senere år. De benytter sig af åbent i samlingen på tirsdage i juli og den første tirsdag i august. Ligesom foreningen og bilklubber booker rundvisninger blandt de over 100 fuldblods racerbiler og luksusbiler, der er blevet samlet på Fyn. Blandt dem ses mærker som Ferrari, Maserati, Lamborghini, Rolls Royce og mange, mange flere. Nogle af dem med royal historie, i det bilerne har tilhørt det danske kongehus. 

Også en Aston Martin DBR9 er en del af bilparken i Pitlane.
Også en Aston Martin DBR9 er en del af bilparken i Pitlane.

Allerede forud for åbningen af den nye bygning kan TV 2/FYNs seere få et smugkig indenfor, når Jørgen Strøjer Hansen viser biler frem tirsdag klokken 15.10-15.30 på TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt