I det fynske folks tjeneste

Lego-arving dropper millionprojekt på Fyn

38-årige Thomas Kirk Kristiansen er søn af Kjeld Kirk Kristiansen, barnebarn af Godtfred Kirk Christiansen og oldebarn af Legos grundlægger, Ole Kirk Christiansen. Foto: Linda Kastrup, Scanpix

Thomas Kirk Kristiansen og hans kone lukker deres stutteri på det nordøstlige Fyn i 2018.

Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen og hans kone har overraskende valgt at lukke deres stutteri i Martofte på det nordøstlige Fyn. Det skriver BT

Læs også Golflegende tegner Lego-arvings fynske golfmekka

De seneste år har parret ellers postet millioner af kroner i projektet for at skabe de perfekte rammer for at indkøbe dyre avlsheste. Det er slut nu for 38-årige Thomas Kirk Kristiansen, der er søn af Lego-overhoved Kjeld Kirk Kristiansen.

- Beslutningen om at lukke stutteriet skyldes, at vi gerne vil kunne bruge mere tid på andre områder, skriver Thomas Kirk Kristiansens kone, Signe Kirk Kristiansen, på Facebook.

- Vi vil dog fortsat have enkelte heste i privat regi, og jeg vil fortsat ride konkurrencer, forklarer hun.

Lukker til foråret

Ifølge avisen vil stutteriet i Martofte nord for Kerteminde lukke i foråret 2018. Thomas Kirk Kristiansen, der bor i Kerteminde, har de seneste seks år finansieret og arbejdet på golfprojektet Great Northern, der åbnede i sommer. Great Northern i Kerteminde er Danmarks dyreste golfbane.

Stutteriet, der har eksisteret siden 2006, har de seneste år haft underskud på 50 millioner kroner i 2015 og 18 millioner kroner i 2016. Det er dog ikke økonomiske problemer, der gør, at stutteriet lukkes, forsikrer parret. 

Thomas Kirk Kristiansen har i sine yngre år været ivrig springrytter på nationalt og internationalt plan, mens Signe Kirk Kristiansen, der er uddannet veterinærsygeplejerske og hesteinseminør, erklærer sig som ivrig dressurrytter.

Ejendommen i Martofte overtages af Kjeld Kirk Kristiansen. Thomas Kirk Kristiansen er søn af Kjeld Kirk Kristiansen, barnebarn af Godtfred Kirk Christiansen og oldebarn af Legos grundlægger, Ole Kirk Christiansen.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.