I det fynske folks tjeneste

Lego-arving har tabt 100 millioner på araberheste

Ægteparret Thomas og Signe Kirk Kristiansen har siden 2011 har tabt over 100 millioner kroner på at drive stutteriet i Martofte.

Thomas Kirk Kristiansen. Foto: Linda Kastrup/Scanpix/arkiv

I samarbejde med TV2.dk

Med efternavnet Kirk Kristiansen kommer ægteparret Thomas og Signe næppe til nogensinde at mangle penge, og det er godt, da deres fælles stutteri på Fyn har givet et nyt stort millionunderskud.

Kirk Arabians årsregnskab for 2016 viser et minus på 18 millioner kroner, og selvom det er noget mindre end underskuddet året før, så viser en gennemgang af regnskaberne siden 2011, at ægteparret har tabt over 100 millioner kroner på at drive stutteriet i Martofte.

Thomas Kirk Kristiansen overtog for et år siden magten i Lego efter sin far, Kjeld Kirk Kristiansen, men selvom Lego-familiens fjerde generation nu står med det overordnede ansvar for at videreføre succesen i legetøjsgiganten, så har han ikke opgivet sin store interesse for opdræt af fuldblodsaraberheste.

Læs også Lego-ejer satser på fynsk wellness til heste

Der er også stadig penge på kistebunden i Kirk Arabians, der har en egenkapital i underkanten af 100 millioner kroner. Kapitalindsprøjtninger fra ejerparret har trods underskud hvert år støt øget egenkapitalen fra 40 millioner kroner for seks år siden, så de otte ansatte kan fortsætte med at opdrætte hestene.

Læs også Golflegende tegner Lego-arvings fynske golfmekka

Ivrig springrytter

Thomas Kirk Kristiansen har i sine yngre år været ivrig springrytter på nationalt og internationalt plan, mens Signe Kirk Kristiansen, der er uddannet veterinærsygeplejerske og hesteinseminør, erklærer sig som ivrig dressurrytter. De købte deres første fuldblodsaraber Maritza i 2006 og har ifølge Kirk Arabians' hjemmeside netop købt tre nye unghopper.

Kirk Arabians indgår i regnskabet for Kirk og Kirk Holding, der samler Thomas og Signe Kirk Kristiansens personlige forretninger.

Fynsk golf-underskud

Også her er der underskud, knap 79 millioner kroner. Ud over ægteparrets stutterier stammer tabet også fra golfbaneprojektet Great Northern ved Kerteminde på Fyn, der viser et underskud på 40 millioner kroner, men også hotel og restauration er tabsgivende. 

Holdingselskabets underskud i 2016 er næsten 100 millioner kroner mindre end året forinden, og samtidig har ejerparret valgt at hive penge ud af selskabet i form af 18 millioner kroner udbytte samt 90 millioner kroner i ekstraordinært udbytte, hvor begge regnskabsposter sidste år viste et rundt nul.

Thomas Kirk Kristiansen har overfor TV 2 ikke ønsket at kommentere regnskaberne.

Læs også Prestigeprojekt: 400 millioner til selskaber bag fynsk golfbane

I samarbejde med TV2.dk