Lejere chokerede over olieforurening

Boligdommer og suppleant til huslejenævnet i Svendborg bliver nu beskyldt for at have holdt en kraftig dieselolieforuening hemmelig. 

Mor chokeret

- Havde jeg vidst det stod så galt til, var jeg aldrig flyttet herud med mine børn. Så havde vi valgt et helt andet sted at bo.

Sådan siger den 41-årige mor til tre, Mille Kaas, efter TV 2/FYN i dag kan afsløre, at en udlejer fra Svendborg er kommet i alvorlig konflikt med sine lejere som påstår, at han gennem længere tid har hemmeligholdt oplysninger i en sag om en kraftig olieforurening på adressen Ørbækvej 284 i Gudbjerg.

Indehaveren af huset, der har seks lejemål og i alt huser ti personer, er
ejendomsadministrator, Olav Grønn Hansen, der også fungerer som boligdommer ved retten i Svendborg.

Kraftig forurening

Allerede i 2008 orienterede Region Syddanmark Olav Grønn Hansen om, at man havde en mistanke om, at hans grund på Ørbækvej kunne være kraftigt forurenet.

Året efter nemlig den 16. november 2009 slår regionen fast:

" Ved undersøgelsen er der fundet en kraftig forurening med oliekomponenter i jorden, grundvandet og poreluften." Og i samme brev, som TV 2/FYN er i besiddelse af, slår regionen fast, at Olav Grønn Hansen; "har pligt til at orientere eventuelle lejere og købere om undersøgelsens resultater.

Det samme gør Region Syddanmark opmærksom på i et brev fra februar i år, men ifølge lejerne får de intet at vide om den forurening, der ifølge Regionen; "kan have skadelige virkninger på mennesker og miljø".

- Det var først, da jeg for en måneds tid siden selv begyndte at undersøge sagen, at jeg fandt ud af, hvor galt det står til, fortæller Anders Caspersen, der er lejernes talsmand.

- Vi føler os simpelthen ført bag lyset. Der er flere her i huset, der har børn, og de har indtil for nylig løbet og leget på det forurenede område.
Det havde de naturligvis ikke gjort, hvis vi havde vidst, at der var tale om en kraftig olieforurening, slår han fast over TV 2/FYN.

Det er det værste

Lejerne har nu allieret sig med LLO (Lejernes Lands Organisation), der ser med stor alvor på sagen.

- Det er det værste, jeg har oplevet i mine 23 år i LLO. Vores vurdering er, at lejerne bør kunne få opsagt deres lejemål med øjeblikkelig varsel ligesom sagen berettiger til en erstatning. Det er vi i gang med at kigge på nu, siger LLOs formand for region Syd, Jan Holm Jensen.

Ejeren af ejendommen ønsker ikke at udtale sig til TV 2/FYN, men har gennem sin advokat sendt en skriftlig udtalelse, hvor han afviser, at lejerne ikke skulle have været orienteret. Svaret kan du læse øverst i artiklen.

Oversigt

    Oversigt