I det fynske folks tjeneste

Lejlighedssalg i fremgang

Det er blevet dyrere at få fingrene i en ejerlejlighed, og samtidig går salget af lejlighederne hurtigere end for et år siden. Også på Fyn har priserne fået et nøk opad.

Boligmarkedsstatistikken, som udgives af Dansk Ejendomsmæglerforening (DE), Realkreditrådet, Realkreditforeningen og Finansrådet, er netop sendt på gaden. Statistikken dækker udviklingen på boligmarkedet til og med 3. kvartal i år.

Den gennemsnitlige pris på ejerlejligheder steg her med 0,9 procent i forhold til kvartalet før. Det er en stigning på 8,4 procent i forhold til samme periode året før.

Det går også hurtigere med at sælge ejerlejlighederne end for et år siden.

Dengang tog det 155 dage at komme af med en lejlighed. Nu er det nede på 118 dage i gennemsnit.

- Og dermed tegner der sig et billede af et ejerlejlighedsmarked, der er kommet mere op i gear, siger Troels Theill Eriksen, cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening.

På Fyn ligger stigningen på ejerlejligheder på 1,4 procent i forhold til sidste kvartal - årsændringen ligger ligeledes på 1,4 procent.

Antallet af parcelhuse til salg er ifølge Dansk Ejendomsmæglerforening steget lidt i løbet af det seneste år fra 39.700 til 40.530. Mens antallet af ejerlejligheder til salg er faldet lidt fra 7.819 til 7.660.

- 2013 har været præget af, at renterne og boligbyrden har været lav, og at der har været en forsigtig fremgang i dansk økonomi. Det har gået hånd i hånd med en gunstig udvikling på ejerlejlighedsmarkedet og stabilitet på parcelhusmarkedet, siger Troels Theill Eriksen.

Se Boligmarkedsstatistikken her

Ved du noget? Så send os et tip