Lene tavs om Bendtsen

Først blev han anmeldt til politiet for bestikkelse. Så blev han meldt til Skat for skatteundragelse. Men K-formand har ikke læst om Bendtsens jagtture.

De Konservatives EU-spidskandidat, Bendt Bendtsen, må se forgæves efter støtte fra partiformand Lene Espersen i sagen om hans omstridte jagt- og golfture.

Selv om den tidligere konservative partiformand afviser anklagerne om, at han i strid med alle regler har ladet sig invitere på 33 dyre jagt- og golfture af landets største virksomheder, så nøjes afløseren i formandsstolen med at konstatere, at hun ikke kender til sagen.

- Der er jo ofte sager, som er fremme i pressen. I sidste uge var der også skriverier fremme om tidligere medlemmer af Europa-Parlamentet, der havde benyttet sig af favorable pensionsordninger. Og jeg tror, at man må indse, at det er den slags ting, som naturligvis kan have pressens interesse. Jeg må bare sige, at jeg kender ikke noget til de konkrete skriverier, som der har været i pressen. Og derfor har jeg ikke mulighed for at kommentere på det.

- Hvis der viser sig at være noget om det, vil du så kræve en ny konservativ spidskandidat?

- Jeg må sige, at jeg kender ikke noget til de konkrete skriverier, så det vil være forkert at udtale mig om det offentligt.

- Burde du ikke sætte dig ind i det, når han er jeres spidskandidat?

- Nej, det mener jeg ikke, at jeg kan.

Den tidligere konservative økonomi- og erhvervsminister, partiformand samt vicestatsminister er meldt af sin tidligere partifælle, Hørsholm-borgmesteren Uffe Thorndal til politiet for at have deltaget i jagt- og golfture til en værdi af mindst 250.000 kroner. Uffe Thorndahl har samtidig også meldt Bendt Bendtsen til Skattecenter Fyn af Thorndal for skatteunddragelse, fordi han ikke har betalt én krone i skat for turene.

Folketingets ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen, vil nu læse sig ind på sagen og derefter "følge den", som han følger alle andre sager, som kan have interesse for embedet.

Oversigt

    Oversigt