I det fynske folks tjeneste

Letbane: Åh nej ikke en cykel til

01:58

1 af 3

Fristen for at påvirke beslutningen om to af de største projekter i Odense er nu udløbet. Det er lukningen af Thomas B. Thriges Gade samt letbanens forløb, der har været i høring blandt borgerne. Cyklistforbundet frygter fremtiden for de tohjulede.

Odense er kendt som en cykel-by, men i forbindelse med planerne omkring lukningen af Thomas B. Thriges Gade og letbaneforbindelsen er Cyklistforbundet bekymret for cyklisterne i fremtidens Odense.

Forbundet frygter, at kommunen glemmer at tage højde for cykelparkering.

- Parkeringsforholdene for cyklister i Odense er rimelig kaotisk. Cyklerne ligger og flyder over det hele. Og specielt ved de store trafikknudepunkter er problemet kæmpestort, siger Jens Henriksen, der er formand for Cyklistforbundet i Odense.

I den oprindelige Letbaneplan er det ikke muligt at medbringe cykler i myldretiden. Men der hopper kæden af, mener Jens Henriksen og Cykelforbundet.

- Der bliver en kamp om pladsen, og cyklen bliver upopulær. Og at de andre rejsende i letbanen siger; Åh nej ikke en cykel igen - og ud med den cykel. Der bliver en dårlig stemning.

Odense Kommune har fået omkring 40 høringssvar. Høringssvarene bliver præsenteret for by- og kulturudvalget 1. april.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.