Letbane: Åh nej ikke en cykel til

Fristen for at påvirke beslutningen om to af de største projekter i Odense er nu udløbet. Det er lukningen af Thomas B. Thriges Gade samt letbanens forløb, der har været i høring blandt borgerne. Cyklistforbundet frygter fremtiden for de tohjulede.

Odense er kendt som en cykel-by, men i forbindelse med planerne omkring lukningen af Thomas B. Thriges Gade og letbaneforbindelsen er Cyklistforbundet bekymret for cyklisterne i fremtidens Odense.

Forbundet frygter, at kommunen glemmer at tage højde for cykelparkering.

- Parkeringsforholdene for cyklister i Odense er rimelig kaotisk. Cyklerne ligger og flyder over det hele. Og specielt ved de store trafikknudepunkter er problemet kæmpestort, siger Jens Henriksen, der er formand for Cyklistforbundet i Odense.

I den oprindelige Letbaneplan er det ikke muligt at medbringe cykler i myldretiden. Men der hopper kæden af, mener Jens Henriksen og Cykelforbundet.

- Der bliver en kamp om pladsen, og cyklen bliver upopulær. Og at de andre rejsende i letbanen siger; Åh nej ikke en cykel igen - og ud med den cykel. Der bliver en dårlig stemning.

Odense Kommune har fået omkring 40 høringssvar. Høringssvarene bliver præsenteret for by- og kulturudvalget 1. april.

Oversigt

    Oversigt