Biler på cykelstien: Letbane og byggeri påvirker trafikken på vigtige veje

Bilisterne på to større veje i Odense bliver fra mandag morgen udfordret, når henholdsvis letbane og byggeri ændrer på forholdene.

Der er gang i byggeriet i Odense i denne tid, og fra mandag morgen kommer det til at kunne mærkes på yderligere to befærdede veje i byen.

Fra mandag nedsættes hastigheden til 40 kilometer i timen på den del af Faaborgvej, der strækker sig mellem Dalumvej og Rikkesminde Allé.

Biler der kører i retning ind mod byen, skal køre på cykelstien, og cyklister skal derfor trække deres cykler på fortovet.

Ændringen sker, fordi der skal laves nyt fjernvarmestik til det nye boligbyggeri på Faaborgvej 39.

Vejarbejdet forventes afsluttet tirsdag 26. marts.

Letbane på tværs

Også med start mandag morgen bliver der anlagt letbaneskinner på tværs af Stærmosegårdsvej mellem IKEA og Shell i det sydøstlige Odense.

Trafikken kan under arbejdet kun passere i ét spor i hver retning, fordi anlægsarbejdet først bliver udført i den ene side af vejen og dernæst i den anden side af vejen.

Den indsnævrede plads medfører risiko for ophobning i krydset i perioder med spidsbelastning, og der er med andre ord større sandsynlighed for kø end normalt.

Arbejdet med at lægge letbaneskinner igennem de mere end 50 kryds, som letbanen skal passere, er godt i gang.

Netop nu arbejdes der på krydsninger ved FynByen, Store Glasvej, Munkebjergvej og fra 18. marts altså også på Stærmosegårdsvej.

Det er på denne del af Faaborgvej, der vil være ændringer fra mandag morgen og godt en uge frem.
Det er på denne del af Faaborgvej, der vil være ændringer fra mandag morgen og godt en uge frem.
Foto: Odense Kommune / Grafik

Oversigt

    Oversigt