Letbanen prioriteres af regeringen

Regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslistens aftale om at styrke den kollektive trafik kommer direkte Odense til gode. Der er afsat penge til at se på anlæggelsen af en letbane i Odense.

Odense er et skridt nærmere på at få den letbane, der skal forbinde midtbyen med det nye supersygehus og universitetet.

I aftalen mellem regeringen, DF og Enhedslisten står der, at etablering af letbaner kan være en god idé i de største byer, hvor der er befolkningsmæssigt grundlag for højklasset kollektiv transport.

Og Odense er direkte nævnt i aftalen. I aftalen står der om letbanen i Odense:

Parterne noterer sig, at Odense Kommune i samarbejde med staten gennemfører en VVMundersøgelse på en letbane i Odense. VVM-undersøgelsen forventes færdig ultimo 2013.

Det er Odense Kommunes mål, at den nye letbane skal stå færdigt, når det kommende universitetshospital åbner i 2020.

Dette giver derfor projektet en skarp tidsplan. Parterne er derfor enige om, at det vil være hensigtsmæssigt at optimere den kommende undersøgelses- og planlægningsproces.

Parterne er derfor enige om at afsætte yderligere 15 mio. kr. til en optimering og forcering af de kommende undersøgelser herunder gennemførelse af VVM-redegørelse, således at grundlaget for en beslutning om letbanen kan tages hurtigt, så projektering, udbud og anlægsarbejdet kan kan komme i gang i tide i forhold til målet om projektets færdiggørelse i 2020.

læs hele aftalen her

Oversigt

    Oversigt