I det fynske folks tjeneste

Letbaneudstilling på hjul: Nu begynder arbejdet for alvor

Odense Letbane har indrettet en mobil udstillingsvogn, for nu begynder arbejdet med at etablere letbanen for alvor.

00:15

Video: Mikkel Svendsen

Arbejdet med at etablere Odense Letbane tager nu for alvorlig fart. I løbet af sommeren begynder arbejdet med at bygge nye veje, fortove og cykelstier for at gøre plads til de kommende letbanespor.

Arbejdet begynder på Ørbækvej i det sydøstlige Odense, og i løbet af efteråret breder det sig til andre dele af byen.

Derfor har Odense Letbane nu opbygget en udstilling på hjul, som i video, tekst og billeder fortæller om letbaneprojektet. Målet er at gøre det nemt for naboerne at få information om arbejdet og samtidig give mulighed for at fortælle om letbanens betydning for Odense i fremtiden.

- Vi har fået positiv respons på, at vi kommer forbi og banker på døren hos naboerne. Men der er jo en del, der ikke lige er hjemme, når vi kommer. Med udstillingen får naboerne bedre mulighed for selv at planlægge, hvornår de vil informeres. Da den står lige i nærheden af det igangværende arbejde, er det oplagt at kigge forbi, når man er på vej hjem fra arbejde eller ned at købe ind, siger Benthe Vestergård, der er kommunikationschef i Odense Letbane P/S.

Udstillingen er bemandet med medarbejdere fra Odense Letbane. Udstillingen er indrettet i en skurvogn, så den kan flyttes rundt til de forskellige anlægsarbejder i byen. Planen er, at den skal være cirka en måned i hvert område, mens der arbejdes.

01:27

Med udstillingen får naboerne bedre mulighed for selv at planlægge, hvornår de vil informeres, siger Benthe Vestergård, der er kommunikationschef i Odense Letbane P/S.

Luk video

 

Mobil udstilling om Odense Letbane

  • Udstillingen vil altid være bemandet, så man kan få direkte svar på sine spørgsmål – og en kop kaffe.
  • Den faste åbningstid er mandag til torsdag fra klokken 12.00 til 18.00 samt den første lørdag i måneden klokken 10.00 – 14.00.
  • I juni kan man besøge skurvognen på L. A. Rings Vej nær Ørbækvej
  • I august vil være placeret et centralt sted i midtbyen.
  • I juli holder udstillingen sommerferie.
  • På hjemmesiden www.odenseletbane.dk/udstilling bliver der løbende informeret om, hvor udstillingen befinder sig i de kommende måneder.