Lettelse i Salbrovad: Det har været en rutsjebane for børnene

I det dramatiske spil om skolernes fremtid i Assens Kommune så det længe ud til, at Salbrovad Skole ville ende med sorteper. Sådan gik det ikke.

Efter flere måneders høringer, debat og argumentation besluttede byrådet i Assens Kommune onsdag aften at lukke Skallebølle Skole og Dreslette Skole.

Dermed overlever Salbrovad Skole sparerunden, hvilket naturligt nok glæder formanden for bestyrelsen på skolen.

- Jeg er selvfølgelig lettet. Først og fremmest er jeg lettet. Men jeg synes også, det er godt at få en afslutning på det her. Det har været hårdt for alle parter - det er ikke kun vores skole, det er elever, forældre, lokalsamfund - og ikke mindst børnene, siger Camilla Bebe Madsen, der er formand for skolebestyrelsen på Salbrovad Skole.

Hun pointerer, at det er børnene, der handler om, at det allervigtigste er, at de nu har fået vished over deres fremtidige skolegang. 

- Man glemmer børnene i det her. De har været i en rutsjebane uden lige. Nu kan vi fortælle, hvor de står; de bevarer deres skole og deres faste holdepunkt, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for i  Salbrovad. Men vi er selvfølgelig også kede af, at der er andre steder, der lukker, siger Camilla Bebe Madsen.

Salbrovad Skole er i første omgang blevet fredet, men er af kommunen også blevet pålagt, at de skal nå op på et elevtal på minimum 100 elever inden september 2019.

Det er skolebestyrelsesformanden overbevist om, at de nok skal nå.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi får flere elever. Det har vi kunnet se i de sidste 14 dage, hvor det har tydet på, at vi bestod. Ikke alle børn trives på en stor skole. Man er nødt til at tage hensyn til de forskellige børn, og derfor fungerer vores rigtig godt med nogen børn, som ikke trives i store skoler. Man skal huske, at alle børn er ikke ens. Der skal være forskellige tilbud, og derfor er det vigtigt at bevare en landsbyordning som Salbrovad, siger Camilla Bebe Madsen.

Oversigt

    Oversigt