Lettere adgang til Mårhøj

Inden længe bliver det lettere at bestige jættestuen Mårhøj på Hindsholm. Kulturstyrelsen vil renovere trappen til toppen af den over 5000 år gamle fællesgrav.

Mårhøj-jættestuen er Fyns største jættestue og meget velbevaret. Den er et vigtigt udflugtsmål i området for turister, lokale og skolebørn, og bl.a. har det lokale "Måle Fortælleteater" lavet arrangementer inde i kammeret.

Ved en lejlighed var der omkring 900 børn i 43 kor inde i gravhøjen, som derudover besøges af op mod 2000 mennesker om året.

Men der er svært at komme op til indgangen til jættestuen, der ligger et stykke oppe ad den ret stejle gravhøj. Derfor blev der for mange år siden lavet trappetrin i siden på gravhøje.

Faldefærdig trappe

Men trappen er faldefærdig, og derfor tog Kerteminde Kommune i 2011 kontakt til den daværende Kulturarvsstyrelse - i dag Kulturstyrelsen.

Det er ikke almindeligt, at forsyne fortidsminder med trapper for de besøgende. Men siden Mårhøj allerede havde en trappe, og at antallet af besøgende er så stort, har Kulturstyrelsen valgt at erstatte den gamle trappe med en ny.

Mårhøj-jættestuen ligger på Snavevej mellem Martofte og Snave på Hindsholm. Der er offentlig adgang ad en trampesti over marken.

Læs mere om Mårhøj

Oversigt

    Oversigt