I det fynske folks tjeneste

Libyen-krig er brudt ud i Enhedslisten

Anne Rytter, Enhedslistens folketingskandidat i Odense, er blandt de hårde kritikere af partiets støtte til krigen i Libyen.

Den interne kritik af Enhedslistens beslutning om støtte angrebet på Libyen tager til. En af modstanderne er Anna Rytter fra Odense.

Storvask til maj

Enhedslisten bliver nu kastet ud i et internt opgør om partiets historiske støtte til angrebet på Libyen.

Socialistisk Arbejderparti (SAP), som var med til at grundlægge Enhedslisten i 1989, mener, at uanset om man var for eller imod den militære aktion, så er koalitionen allerede gået længere, end hvad der kan forklares som et flyveforbud.

- Derfor må alle dele af Enhedslisten i dag kunne samles om at kræve et øjeblikkeligt stop for dansk deltagelse i krigshandlingerne, skriver SAP's forretningsudvalg i en kommentar.

Michael Voss fra SAP's forretningsudvalg bebuder derfor - senest på Enhedslistens årsmøde i maj - et opgør med partilinjen.

- Jeg håber, at årsmødets status bliver, at her tog man en forkert beslutning, siger Michael Voss.

Fynsk profil imod krigen

Kritikken kommer, efter at en række venstrefløjspartier og -grupperinger i weekenden demonstrerede mod krigen foran den amerikanske ambassade i København.

Selv om kun to medlemmer af Enhedslistens hovedbestyrelse stemte imod beslutningen om dansk deltagelse i krigen, så har to af partiets profiler, folketingskandidat i Odense Anna Rytter og den tidligere folketingskandidat i København Christine Lundgaard efterfølgende på deres blogs på venstrefløjsportalen Modkraft.dk kritiseret krigsdeltagelsen.

Enhedslistens udenrigsordfører, Frank Aaen, understregede tirsdag - efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn - at tiden nærmer sig for en våbenhvile i Libyen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.