I det fynske folks tjeneste

Lilholt: Gartneribranchen overlever skattereform

Gartnerierhvervet slipper for ekstra energiafgifter, hvis det står til regeringen

De fynske gartnere kan tilsyneladende ånde lettet op efter regeringens skatteudspil. Regeringen vil kompensere branchen for de højere energiaftigter, så branchen slipper med en ekstraregning på 10 millioner kroner.

Efter skattekommissionen oplæg havde gartneribranchen på Fyn frygtet at få en ekstraregning i energiafgifter på godt 200 millioner kroner.

Et beløb, der er dobbelt så stort som branchens samlede indtjening sidste år, og formanden for Danske Gartnerier, forudså derfor, at store dele af erhvervet måtte dreje nøglen om og at 10.000 fynske arbejdspladser ville forsvinde.

Men efter at regeringen tirsdag fremlagde sit udspil til en skattereform, tegner der sig nu en mere lempelig løsning for gartneribranchen.

- Det er en glædens dag for gartnerierhvervet. Regeringens udspil vil betyde, at branchen kun får en ekstraregning på 10 millioner kroner årligt mod 200 millioner kroner årligt, hvis vi havde fulgt skattekommissionens oplæg, siger energiordfører Lars Chr. Lilleholt fra Venstre.

Ikke armene op endnu

Totredjedele af gartnerierhvervet ligger på Fyn, og selvom regeringens udspil tegner mere spiseligt, så føler branchen sig endnu ikke sikre på at slippe for yderligere afgifter på energi.

- Det er jo ikke færdigbehandlet og før det er det, så får du mig ikke til at tage armene op, siger Kristian Madsen fra Gartneriet PKM.

Men fynskvalgte Lars Chr. Lilleholt føler sig overbevist om at gartnerne slipper med skrækken i denne omgang.

- Gartneribranchens opråb er blevet hørt på Christiansborg, og jeg forventer at regeringens forslag kommer igennem i Folketinget, siger Lars Chr. Lilleholt.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.