Lille håb for Højbjergbanen

Odense Kommune åbner nu en lille mulighed for at den nedlagte motocrossbane i Højbjerg kan blive genåbnet. Men før Fyens Motor Sport kan køre ræs igen, skal klubben dokumentere et lavere støjniveau.

Der kommer næppe til at være løb på Højbjergbanen foreløbig, men måske kan motocrosskørerne få lov at træne på baneanlægget, der blev lukket i 1993, og som siden har været forsøgt genåbnet adskillige gange.

Løb med lyddæmpere

Tidligere undersøgelser har vist at maskinerne ikke kan overholde de gældende krav til støjniveauet, men den nye undersøgelse åbner op for, at Fyens Motor Sport kan bruge banen, hvis der ikke bliver lavet ændringer af banen og hvis alle maskiner kører med lyddæmpere til både træning og løb.

Fyens Motor Sport har ansøgt om at få genåbnet banen og køre løb uden lyddæmpere, men forvaltningen mener ikke, at det er realistisk at køre løb uden lyddæmpere.

Samtidig skal Fyens Motor Sport dokumenterer, at træning med lyddæmpere ikke overskrider grænserne for de tilladelige støjniveauer for området.

Klagesag lurer

Men selvom motocrosskørerne får løst støjproblemerne er det ikke sikkert at der bliver givet grønt lys for en genåbning. Området i Højby er udlagt som "et særligt landskabeligt beskyttelsesområde", og det kan betyde at en genåbning er udelukket.

Banen har været lukket i så mange år, at en genåbning skal behandles som etablering af en ny bane, og dermed kan både Naturklagenævnet og Statens Miljøcenter Odense klage og forhindre at banen nogensinde bliver åbnet igen.

Oversigt

    Oversigt