I det fynske folks tjeneste

Lillebæltgruppen har betalt bod

Der sættes nu endeligt punktum i sagen om det kuldsejlede musik- og teaterhus i Odense. Lillebæltgruppen har indbetalt knap 15 millioner kroner til Odense Kommunes kasse. 

Så flot skulle musik- og teaterhuset have set ud.

Politikerne i By- og Kulturudvalget i Odense fik tirsdag formiddag en sidste redegørelse i sagen om musik- og teaterhuset. Og heraf fremgik det også, at kommunen kun har et lille økonomisk udestående med Lillebæltgruppen tilbage.

En voldgiftssag afgjorde for nylig, at Lillebæltgruppen havde pligt til at betale en bod på 25 millioner kroner, efter at entreprenøren sprang fra aftalen om at bygge et musik- og kulturhus i Odense.

Siden har forvaltningen forhandlet med Lillebæltgruppen, og på mødet tirsdag kom det frem, at kommunen nu køber projektet af Lillebæltgruppen til en værdi af ca. 8 millioner kroner. Resten af de 25 millioner kroner betaler Lillebæltgruppen til kommunen.

- Vi ejer nu flere hyldemeter ringbind med projektet, og så må vi jo se om det nogensinde bliver noget værd, siger Per Berga Rasmussen (EL) til TV 2/Fyn.

Også socialdemokraternes politiske ordfører og medlem af udvalget, Thomas Funding, siger til TV 2/Fyn at politikerne nu har fået at vide, at Lillebæltgruppen har indbetalt omkring 15 millioner kroner til Odense Kommune.

Op til mødet har blandt andet Per Berga kritiseret forvaltningens håndtering af forløbet, hvor Lillebæltgruppen sprang fra aftalen om at bygge musik- og teaterhuset og heller ikke indbetalte et lovet beløb til tiden. Efter dagens redegørelse forventer han nu, at der er sat punktum i sagen.

- Men læren må være, at når man laver partnerskaber med privat firmaer, skal forvaltningen følge nøjere med og hurtigere holde de private parter op på aftalte deadlines, siger Per Berga Rasmussen.

Borgmester Anker Boye bekræfter, at der nu kun er ca. 2,5 millioner kroner, som Lillebæltgruppen mangler at betale.

- Det var så det, som Anker Boye siger, nu hvor projektet med Lillebæltsgruppen er lagt endeligt i graven.

- Det er ærgerligt, at Lillebæltgruppen må gå herfra med en stor regning. Projektet var som udgangspunkt rigtigt, og så er det ærgerligt, at finanskrisen ødelagde det. Nu har vi så fuld adgang til projektet og må nu kigge os om efter en ny partner", siger Anker Boye til TV 2/Fyn.