I det fynske folks tjeneste

Lillebæltsbroen som pengemaskine

4400 fartbøder på fem dage. Politiet har opsat en fotovogn på Lillebæltsbroen i forbindelse med et vejarbejde, og bilerne bliver fanget i et væk. Bilisterne opfatter det som en udspekuleret pengemaskine.

En ekstra broafgift

Normalt må man køre 110 km/t på Lillebæltsbroen, men på strækningen med vejarbejdet skal farten sænkes til 70 km/t. Vejle Politi har opsat en fotovogn 180 meter før farten atter må være 110 - og altså på et sted hvor langt de fleste bilister er igang med at accelerere.

- Det er en ekstra broafgift og en udspekuleret form for pengemaskine, siger Ole Christoffersen fra Odense.

Han blev selv fanget i fotofælden søndag eftermiddag på et tidspunkt, hvor der ikke blev udført vejarbejde.

- Vi måler også på tidspunkter, hvor der ikke arbejdes, fordi det er især her der sker ulykker. Alene sidste år døde 34 personer i forbindelse med vejarbejde - kun de tre var vejarbejdere, resten almindelige bilister, siger Jørn Lundbak, vicepolitikommissær, Vejle Politi.

Politiet advarer også egne folk

550 bilister har fået et klip i kørekortet efter at have kørt mere end 30% for hurtigt på strækningen, d.v.s. at de har kørt minimum 95 km/t.

150 kørte mere end 160 km/t, så de har fået frakendt kørekortet betinget.

Rygtet om stor risiko for bøder er nået helt ind på politigården i Middelfart. Her fortæller vagthavende, at han har en seddel liggende på sit bord, der advarer kolleger om, at de ikke må køre for hurtigt på Lillebæltsbroen. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.