Lilleholt: Chokeret over Carsten Hansens bedrag

Venstres Lars Chr. Lilleholt er med egne ord "chokeret" efter meddelelsen om, at akutfunktionen på Svendborg Sygehus alligevel ikke er reddet.

Det siger han til TV 2/FYN.
- Jeg er meget chokeret, det er vælgerbedrag af værste skuffe. Carsten Hansen sagde meget klart og tydeligt, at hvis Socialdemokraterne vandt valget, ville der komme en akutfunktion i Svendborg. Det bliver der ikke. Det er som at sidde og spille kort og så blive snydt af modparten, fortæller han.

Carsten Hansen, lavede i valgkampen en skriftlig garanti, hvori han erklærede, at akutfunktionen ville blive bevaret uden at nævne, at det ville afhænge af andre funktioner på Fyn, som regeringen nu fortæller, det gør, i et brev til Region Syddanmark.
- Jeg er ekstremt skuffet. Der er rigtig mange mennesker på Fyn, som ved det her valg har stemt anderledes, end de ellers ville have gjort, hvis den her sag ikke var dukket op i valgkampen, og hvis Carsten Hansen og Socialdemokraterne ikke havde givet det her klokkeklare løfte, som de efterfølgende er løbet fra, siger Venstre-politikeren.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt siger tirsdag, at Region Syddanmark har besluttet, at den vil have et nyt superhospital i Odense. Det får økonomiske konsekvenser for akutfunktionen, som Socialdemokraterne dog fortsat støtter op om.
- Der skal også følge penge med, hvis der skal være en akutfunktion. Det var også det, som Carsten Hansen lovede, da han underskrev erklæringen om, at der vil være en akutfunktion, siger Lars Chr. Lilleholt.

Oversigt

    Oversigt