Lilleholt: Godt for Lindø, godt for Fyn - og der kommer mere

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt jubler over, at der er 145 nye job på vej til MHI Vestas på Lindø, og han tror på, at der vil komme flere.

Som energi-, forsynings- og klimaminister glæder Lars Chr. Lilleholt sig over, at MHI Vestas vil ansætte 414 nye medarbejdere.

Men som fynbo glæder han sig især over, at 145 af de nye job kommer til Lindø.

- Det her er godt for Fyn og godt for Lindø. For få år siden var her nærmest tomt, men Lindø har unikke faciliteter ikke mindst til produktion af vindmøller med mulighed for at udskibe dem til den store verden, siger Lars Chr. Lilleholt.

Han er sikker på, at det vil kunne mærkes på hele Fyn:

- Det vil skabe øget beskæftigelse og øget aktivitet og et rigtigt positivt fokus på Fyn, siger han.

Hertil kommer håbet om, at der kommer afledte effekter.

- Der er jo en stor underskov af små og mellemstore virksomheder, der producerer for de store vindmølleproducenter, og man kan da håbe, at nogle af dem vil flytte herud på Lindø eller Fyn i det hele taget, siger Lars Chr. Lilleholt.

Han ser MHI Vestas´ udvidelse som et tegn på, at Danmark er et foregangsland inden for vindteknologi og energispareteknologi i det hele taget, og han spår en endnu større eksport fremover på det område, hvilket også vil komme Lindø og Fyn til gode.

Her kan du læse mere om MHI Vestas (på engelsk)

Oversigt

    Oversigt