I det fynske folks tjeneste

Lindegaard: En drøm er gået i opfyldelse

01:14

Anders Lindegaard træner nu sammen med EM-truppen

1 af 2

EM-udtagelsen har været et kapløb med tiden for Anders Lindegaard. For en måned siden kunne Manchester United-målmanden så småt begynde at træne igen efter en ankelskade, og siden har målet været at komme med til fodbold-EM.

Lindegaard fik nyheden om, at han var udtaget til EM, i lørdags, og det skabte stor glæde.

- Det var jeg enormt glad for. Som alle andre unge fodboldspillere har jeg haft en drøm om at komme med til en slutrunde, siden jeg var en lille dreng.

- Især når man er i min alder, og nogle af de første tydelige minder, man har, er fra de glade 90?ere og EM-sensationen i 1992. Det er noget specielt at være med omkring et EM, og det er en stor drøm, der nu går i opfyldelse, siger Lindegaard.

Den 28-årige keeper håber på at kunne gøre en forskel, selv om målmandskollegerne Thomas Sørensen og Stephan Andersen lige nu er foran Lindegaard i kamptræning.

- Jeg er klar over, at jeg står bagest i køen, men så må jeg bruge albuerne og komme foran i feltet, siger Lindegaard.

United-spilleren har store ambitioner på Danmarks vegne ved EM, selv om danskerne er havnet i det indledende gruppespil sammen med de stærke nationer Tyskland, Holland og Portugal.

- Danmark kan blive europamester. Det er en drøm, og der skal en sensation til, før vi bliver europamestre. Men det er sket før. Danmark skal gøre noget, vi har gjort før.

- Vi kender til gamet, men realistisk set tror jeg på Spanien. Jeg tror, at Spanien har så meget kvalitet på holdet, at de tager guldet, siger Lindegaard.

Danmark åbner EM mod Holland 9. juni i Ukraine.

/Ritzaus Bureau

Ved du noget? Så send os et tip