I det fynske folks tjeneste

Lindø-arbejdere omskoles til vindmølle-byggeri

Nu skal det undersøges, hvordan værftsarbejderne fra Lindø kan omskoles til at kunne bygge hav-vindmøller og andet inden for grøn offshore industri.

Syddansk Vækstforum giver 2,1 mio. kr. til et projekt, der skal kortlægge, hvad det kræver af viden for at kunne arbejde med grøn offshore energi.

- Der er ingen tvivl om, at der i årene frem kommer mange nye arbejdspladser inden for grøn offshore. Netop derfor er det vigtigt, at vi har fokus på at skaffe den bedst mulige arbejdskraft, og vi vil bygge videre på den viden, der allerede er til stede, siger Carl Holst, regionsrådsformand (V), og formand for Syddansk Vækstforum.

Planen er, at værftet omdannes til et internationalt testcenter for energiinstallationer til havs, hvor der blandt andet bygges og udvikles nye offshore fundamenter og bølgekraftanlæg.

Testcenteret får brug for dele af den arbejdskraft, som nu ikke længere skal bruges på Lindø, men det er ikke sikkert, at f.eks. en svejser fra værftet direkte kan bruge sine evner, når der skal laves fundamenter til havvindmøller. Derfor er der brug for efteruddannelse.

Pengene til projektet kommer fra Syddansk Vækstforums særlige akutpulje på 15 mio. kr., som er oprettet for at hjælpe virksomhederne i kriseramte områder med omstilling til nye forretningsområder.