Lindø-direktør: Tilbage til 40 timers arbejdsuge

Mere dialog mellem ledelse og medarbejdere er nødvendigt, hvis virksomhederne skal klare sig i konkurrencen. Men det er ikke nok - vi skal også arbejde mere. Inden for de næste fem år må danskerne indstille sig på igen at skulle arbejde 40 timer om ugen - uden lønkompensation.

-


Torben Anker Sørensen varsler forandringer for Lindøværftets ansatte

Mere dialog mellem ledelse og medarbejdere er nødvendigt, hvis virksomhederne skal klare sig i konkurrencen. Men det er ikke nok - vi skal også arbejde mere. Inden for de næste fem år må danskerne indstille sig på igen at skulle arbejde 40 timer om ugen - uden lønkompensation. Det er nødvendigt, hvis Danmark skal klare sig i den fremtidige konkurrence. Sådan lyder meldingen fra Torben Anker Sørensen, adm. direktør på en af Danmarks største industriarbejdspladser, Lindøværftet.


Som nyansat direktør har Torben Anker Sørensen i et brev til de over 2000 timelønnede medarbejdere i samarbejde med de lokale tillidsfolk gjort op med den hidtidige opfattelse af ledelse og medarbejdere som modparter. Brevet gør op med strejker som kommunikationsform og fastslår:

- Ledelse og medarbejdere trækker på samme hammel og skal ikke stå i vanemæssigt modsætning til hinanden. Fremover er det VI og OS. Og dialog er livsnødvendigt for dansk konkurrenceevne. Men dialogen gør det ikke alene. Det er også nødvendigt at arbejde flere timer, vel at mærke uden lønkompensation, vurderer Torben Anker Sørensen.
/ritzau/

Oversigt

    Oversigt