I det fynske folks tjeneste

Lindø lukningstruet i 2008

Lindø lukker om tre år, hvis ikke effektiviteten øges. A.P Møller-Mærsks bestyrelsesformand har nu sat en tidshorisont på værftets overlevelse.

-

Lindø lukker i 2008, hvis ikke effektiviteten øges. A.P Møller-Mærsks bestyrelsesformand har nu sat en tidshorisont på værftets overlevelse. Det skriver Børsen tirsdag.

På en generalforsamling i København mandag gav bestyrelsesformanden for A. P. Møller-Mærsk gruppen, Michael Pram Rasmussen Lindøværftets medarbejdere en ordentlig opsang.

Medarbejderne skal løbe meget stærkere, og effektiviteten skal øges betydeligt, hvis Lindø skal overleve i fremtiden.

- Der er en ordrebog for de kommende år. Og hvis ikke der sker yderligere effektivisering, kommer der ikke flere ordrer, siger Michael Pram Rasmussen til Børsen.

Dermed vil det medio 2008 være slut med Fyns største private virksomhed, når Maersk Sealands bestillinger er fuldført, hvis ikke værktøjet tages over i den anden hånd.

Fællestillidsmand på Lindø, Lars Hansen, er enig i, at der skal ske effektivisering. Men han forstår ikke, at bestyrelsesformanden klandrer medarbejderne og de mange arbejdsnedlæggelser for at være skyld i, at værftet er ineffektivt.

- Jeg kan ikke se, at de arbejdsnedlæggelser har noget som helst med, at værftet kører ineffektivt. Mine kolleger knokler, og vi bygger det ene skib hurtigere end det andet, siger Lars Hansen til TV 2/Fyn.