I det fynske folks tjeneste

Lindø skærer til benet

Lindøværftet støvsuger alle udgiftskonti i håb om at kunne undgå et stort underskud i år - hidtil er det blandt andet gået ud over julegaver og fratrædelsesgodtgørelse.

Personalegoder skæres væk på Lindø

I denne uge nåede sparekniven til den årlige pensionistdag, som ikke bliver til noget denne gang. Det skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

- Jeg blev så gal og skuffet, da jeg fik brevet fra værftet. Det er så
nemt at skære ned på de små ting til os, men det er jo ikke os, der er skyld i underskuddet, siger Erik Nielsen, Agedrup, der indtil 2003 havde arbejdet på værftet i 30 år - senest som
svejser.

Pensionistdagen, der trækker 400-600 deltagere, plejer blandt andet at byde på smørrebrød med snaps og øl og underholdning fra to orkestre.

Mange bække små

 - Vi er i et meget kritisk år, hvor vi er nødt til at se på hver eneste udgift. Hver gang vi rører ved en eller anden ting, siger folk, at det kun er småpenge. Men når det hele lægges sammen, bliver det altså til
betydelige penge, siger direktør Finn Buus Nielsen, Lindøværftet.

- Når man har overskud, kan man tillade sig mange behagelige ting, som vi ikke kan. I stedet må alle glæde sig over, at de er med til at kæmpe for vores overlevelse, siger han.