Lindø: Svejsere på vej tilbage

Der er for alvor kommet turbo på udviklingen hos Lindø industripark. Flere end 1200 mand vil ved årsskiftet have deres daglige gang gennem portene. Og efterhånden er typen af job også nogle, der passer til de gamle Lindø-arbejdere.

Lige nu er svejsere igang med den sidste prøve på AMU-skolen - en prøve der afgør om de inden for få dage kan blive ansat hos Bladt, der snart starter produktion af fundamenter til havvindmøller op.

En af de forhenværende Lindø-arbejdere, der håber på snart at kunne gå ind af porten igen er John Jakobsen. Han nåede at få 23 år som skibsværftsarbejder, inden Lindøværftet lukkede i 2011. Han har i en periode arbejdet på boreplatform i Norge for ikke at gå ledig.

- Det vil være skønt at kunne cykle på arbejde igen. Og komme ind i de gamle haller, selv om svejsearbejdet selvfølgelig bliver anderledes end da det var skibsværft, siger han.

John Jakobsen mangler de sidste prøver på AMU-skolen før end det nye job er hjemme.

- Jeg er positiv. Jeg er nået dertil med svejsekurserne, at jeg tror på, at jeg kan gå igennem og få et job. Jeg har lovning på et job, hvis jeg består den sidste prøve, siger han.

Med Bladts indryk i Lindø Industripark er fulgt flere underleverandører. Og divisionsdirektør Michael Nymark Hansen tror på, at der kommer endnu flere job på arealerne fra det gamle Lindøværft.

Lige nu er der omkring 1000 ansat hos de 58 lejere i industriparken.

- Og Bladt siger, at de rykker ind med 200 mand. Dertil kommer ekstra folk hos deres underleverandører på området. Jeg forventer, at der om et år vil gå 1300-1500 mand ind ad porten, siger Michael Nymark Hansen til TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt