I det fynske folks tjeneste

Lindø tillidsmand: Vi kan godt klare det

De ansatte på Lindø-værftet tror på at ny teknologi og forbedrede arbejdsgange kan redde værftet fra lukning. Lindøværftet kan højne effektiviteten yderligere og klare frisag. Det er Lars H. Hansen, der er fællestillidsmand for de 2250 timelønnede på Lindøværftet, overbevist om.

-

De ansatte på Lindø-værftet tror på at ny teknologi og forbedrede arbejdsgange kan redde værftet fra lukning.
Lindøværftet kan højne effektiviteten yderligere og klare frisag. Det er Lars H. Hansen, der er fællestillidsmand for de 2250 timelønnede på Lindøværftet, overbevist om.

- Vores effektivitet stiger fra skib til skib. Hver eneste skib bliver bygget hurtigere end det foregående. Vi har nogle knalddygtige medarbejdere, der arbejder så effektivt, de kan, men der er mange ting omkring medarbejderne, som kan blive mere effektivt. Det gælder robotteknologi, bedre logistik, bedre tegningsstyring og bedre dokumentation, siger Lars H. Hansen til Ritzau.

Han erkender, at Lindø er under hårdt pres fra fjernøsten og Kina, hvor lønomkostningerne er lavere, og hvor værfterne nyder godt af statsstøtte.

- Men jeg tror på, at vi har mulighed for fortsat at forbedre effektiviteten og bevare vores konkurrencedygtighed over for asiaterne, siger Lars H. Hansen, der til gengæld er afvisende over for forringelser i medarbejdernes løn- og ansættelsesforhold. /ritzau/